Kelan sopeutumisvalmennuskurssit

Kelan sopeutumisvalmennuskursseille ja muille Kelan kursseille hakeudutaan aina Kelan kautta.

Kurssien tavoitteena on antaa monipuolista tietoa sairaudesta, hoito- ja kuntoutusmahdollisuuksista sekä tukea selviytymistä sairauden kanssa. Fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn selvittämisen lisäksi pyritään löytämään kunkin tarvitsemat apuvälineet sekä tukimuodot.

Myös omaiset saavat osallistua sopeutumisvalmennuskurssille kahden vuorokauden ajan.

Kelan kuntoutuskurssit ovat maksuttomia ja matkakustannukset maksetaan omavastuun ylittävältä osalta. Työssäkäyville maksetaan kuntoutuksen ajalta kuntoutusrahaa yhden omavastuupäivän jälkeen.


Kurssien hakulomakkeita saa joko netistä www.kela.fi  tai Kelan paikallistoimistoista, joihin hakemukset myös jätetään.

Lisätietoa Kelan kursseista saat alla olevaa linkkiä klikkaamalla

http://www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit


Vuoden 2021 Kelan kurssi myasteenikoille 


Kelan järjestämä, myasteenikoille suunnattu kuntoutuskurssi pidetään tänä vuonna Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä elokuussa 2021.

Kurssista kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä ensin suoraan Kuntoutuskeskus Kankaanpäähän, viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Saila Pajuniemeen. Häneltä saa
lisätietoja vapaista paikoista sekä kurssille hakeutumisesta.

Kurssit ovat laitosmuotoisia ja ne on jaettu kahteen viiden
päivän jaksoon. Tunnuksella 77040 varustetun sopeutumisvalmennuskurssin ensimmäinen jakso on 16.-20.8.2021 ja toinen jakso 24.-28.1.2022.Miten Kelan maksamille kursseille pääsee?

Kelan järjestämille kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseille haetaan Kelan kautta.


Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, jossa lääkäri suosittelee kyseistä kurssia. Kannattaa siis ottaa asia puheeksi oman lääkärin tai esimerkiksi työterveyshoitajan kanssa.


Lääkärin B-lausunto tarvitaan Kelan kurssien kuntoutushakemuksen liitteeksi.


Lisäksi on täytettävä Kelan kuntoutushakemus KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) ja toimitettava hakemus liitteineen Kelaan.


Lisätietoja Kelan kursseista saat  Kelasta tai Kuntoutuskeskus Kankaanpään kuntoutussihteereiltä. Jälkimmäiset tavoittaa numerosta 050 394 7524 ja sähköpostilla kuntoutustoimisto@kuntke.fi