Tukea ja tietoa Myasthenia gravis -sairaudesta

 

Tervetuloa Suomen MG-yhdistyksen sivuille!

Sivumme toimivat yhdyssiteenä myasthenia gravis -, CMS ja LEMS -sairautta potevien, heidän omaisensa ja hoitajiensa välillä. Pyrimme antamaan ajantasaisia tietoja hoitomahdollisuuksista, opastusta arjen ongelmista selviämiseen ja tietoa yhdistyksen tapahtumista.

Toivotamme uudet tukijamme ja jäsenet tervetulleiksi hyvän työn piiriin. Yhdessä toimien ja yhteisvastuumme tuntien saamme iloisen mielen niin sairautta poteville kuin terveytensä säilyttäneillekin.

Samassa veneessä on parempi matkata.

Potilaan päivä Jyväskylässä

Jyväskylän pääkirjastossa keskiviikkona 20.11. kello 10.50 alkaen. Lue lisää

Lääkkeiden korvattavuus- ja saatavuushaasteet

Suomen Apteekkariliiton tiedotteen mukaan lääkkeiden saatavuushäiriöt ovat vakava ja lisääntyvä maailmanlaajuinen ongelma. Lue lisää

MEDA Oy lääkevalmistajan tiedote

Mestinon 10 mg saatavuushäiriöt ovat johtuneet lääkevalmistajasta. Uusiin valmisteisiin tullaan vaihtamaan lääkkeen säilyvysaika viidestä vuodesta kolmeen vuoteen. Apteekit ovat palautteet valmiste-eriä takaisin valmistajalle ja siinä vaiheessa apteekissa on ilmennyt saatavuusongelma. Uusi erä  apteekkiin on ollut tilattavissa heti.

Lääkkeen poisveto on myynnistä on tapahtunut vain apteekkitasolla eikä kuluttajien tarvitse viedä jo ostamiaan takaisin apteekkiin. 

Lääkevalmistaja tiedottaa aina julkisuudessa (lehdissä, TV:ssä), jos lääke on jollakin tavalla sairautta vaarantava valmiste.

Eeva Liisa Kontturi
MG- yhdistys, Sairaanhoitaja

Muuta lääkeasiaa

-Myasteenikon kielletyt/vältettävät lääkkeet lista aukeaa tästä

-Efedrin 30 mg korvattavuus on voimassa 1.2.2019-30.6.2020
-Ubretidin korvattavuus voimassa 1.2.2019-31.3.2020
-Mytelase 10 mg korvattavuus voimassa 1.2.2019 - 31.5.2020

Hallituksen kuulumiset

Lue yhdistyksen hallituksen tuoreimmat päätökset tästä.

Aktiivista paikallistoimintaa 

Vakiintunutta paikallistoimintaa  on Porissa, Turussa, Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa ja Jyväskylässä. Lisätietoa aiheesta  Paikallisyhdistykset

Olemme Facessa

Yhdistyksen omat Facebook-sivut löytyvät osoitteesta Suomen MG-yhdistys ry

Sivujen päivitys: Jos jokin asia askarruttaa sinua ja haluat nopeasti vastauksen, olethan yhteydessä hallituksen jäseniin henkilökohtaisesti. Yhteystiedot löytyvät sivuilta kohdasta Yhteystiedot.

Osta omaksi Minun tarinani -kirja

Minun tarinani -kirja on Sirkku Hihnalan ja Eeva-Liisa Kontturin kokoama teos myasteenikkojen tarinoista. Hanki kirja itsellesi tai lahjaksi hintaan 10 e + postituskulut 2,40 e. Tilaukset sähköpostilla toimisto@suomenmg-yhdistys.fi
Maksa tilaus yhdistyksen tilille Turun OP FI44 5542 4020 0254 54 ennen tilausta.